الكنافة
في ناس بتعمل الكنافة بالطريقة دي
تقطع الكنافة في حلة نظيفة جدا مخصصة لعمل الحلويات أي ليس فيها ريحة بصل او ثوم او طبيخ
و تكون الزبدة متسييحة و تترش عليها و تتقلب الكنافة شوية على النار
بعدين في صنية نضع نصف كميةالكنافة بعدين المكسرات بعدين كنافة
بعدين ها نسوي الكنافة على النار من فوق يعني
نوطي النار و نفضل نحط الصنية عل جميع الجوانب لغايت لما تتحمر
بعدين تقلب في صنية اكبر من الاولي و نضيف شوية زبدة و نحمر تاني ... بس الطريقة دي مش دايمن فالحة
احلي طريقة هي الطريقة المصرية
اقسمي الكنافة قسمين بالتساوي حطي القسم الاول بالصنية و اكبسيها بقوة بعدين المكسرات
بعدين القسم الثاني .. جيب طبق بلاستك حجمةاصغر من الصنية او غطي حلة نظيف و اكبسي بقوة شوية
بعدين تكوني محضرة زبده حارة ورشي بالملعقة لما الكنافة كلها تشرب و تبقي متكيفة J حطيها في فرن حامي لغايت لما تلاقي الوش اصفر يبقي القعر اكيد اتحمر
اقلبي ببطي وخلي بالك ان الزبدة بتكون زايدة في الكنافة وممكن تصيبك بحروق
اذا كان التحمير اوكيه زي ما انتي عايزا كملي الوجه الثاني و ان لم يكن كملي التحمير شوية
بعدين لما تتحمر طلعيها من الفرن و حطي الصنية مايلة شوية علي أي شي فوطة مثلا
علشان تشيلي كمية الزبدة الزيادة ... صفيها كويس .. بعدين ضيفي الشربات (الشيرة )